Werken bij CCC FSS
Europedia
13 maart 2019

Data biedt strategische meerwaarde voor klant

Eurofins en VIQTOR DAVIS sluiten kennispartnerschap.

“We willen onze opdrachtgevers meer bieden dan alleen een getal”, zegt Dennis Wetjens, Algemeen Directeur Nederland van Eurofins Food, Feed & Water Testing. 6 Maart ondertekenden data specialist VIQTOR DAVIS en Eurofins een samenwerkingscontract waarin zij aangeven elkaar te versterken met expertise en netwerk. VIQTOR DAVIS biedt Eurofins in deze samenwerking technologische oplossingen om data te koppelen en zo te verrijken. De ‘verrijkte’ data die hier uit voortkomt biedt een schat aan informatie waarmee onze klanten in de gehele voedsel keten gefundeerde, strategische beslissingen kunnen nemen.

“Data is een van de grootste troeven van een organisatie. Om de juiste beslissingen te kunnen nemen moet iedere organisatie beschikken over gegevens die daarvoor nodig zijn, weten waar ze vandaan komen en hoe die kunnen worden benut”, vertelt Vincent Peeters, Managing Director Benelux region, van VIQTOR DAVIS.

Nauwkeuriger beeld van de hele keten

Als autoriteit op het gebied van voedsel- en watertesten beschikt Eurofins over zeer veel gegevens over kwaliteit van grondstoffen en water. “Deze ‘losse’ data vertelt ons echter alleen iets over de kwaliteit van de grondstof op dat moment en op die plek”, vertelt Dirk Jan van Wijhe, IT Director Benelux van Eurofins. “Door die data te koppelen kunnen we een zeer nauwkeurig beeld geven van de gehele keten, van bron tot schap, van de klant.”

Groeiambitie van klanten ondersteunen

Met de technologische oplossingen van VIQTOR DAVIS kan Eurofins nog dichter in de keten van de klant gaan staan. “We geven hiermee extra verdieping aan onze nieuwe koers om als kennispartner onze opdrachtgevers te ondersteunen bij hun groeiambities”, aldus Dennis Wetjens.

Vorige Pagina