Werken bij CCC FSS
Europedia
5 juni 2018

Digitalisering in de grondstoffenhandel

Digitalisering in de grondstoffenhandel, Eurofins draagt hier graag haar bitcoin aan bij.
16 mei jongstleden werd voor de vierde keer het Nevedi & het Comité netwerkevent georganiseerd. In Hal 4 in Rotterdam kwamen ruim 140 genodigden bijeen om te discussiëren over het thema “Digitalisering in de grondstoffenhandel”. Ook dit keer verzorgde Eurofins de sponsoring.

Digitalisering is een ontwikkeling die in allerlei vormen diep aan het doordringen is. Ook de Food en Feed industrie zijn momenteel aan het onderzoeken waar en hoe ze gebruik kunnen maken van digitale informatie. Een van de nieuwe technologieën die besproken werd is Blockchain.

Door de diversiteit van presentaties en sprekers werd een mooi beeld geschetst hoe diverse organisaties al gebruik maken van nieuwe digitale ontwikkelingen. Bijvoorbeeld het gebruik van drones en smart glasses in de haven voor survey werkzaamheden. Maar ook het digitaliseren van documenten die nodig zijn voor het verschepen van grondstoffen, het zogenaamde cognossement, zou een enorme winst opleveren.

Over de termijn waarop digitalisering plaats zal vinden verschilden de aanwezigen van mening. Digitalisering in de keten zal gepaard gaan met verhoogde kosten en eisen. Hierdoor zou Nederland zich uit de markt kunnen prijzen als importeur van grondstoffen. Wat naar voren kwam dat in complexe handelsstromen maatwerk nodig zal blijven.

Eurofins houdt deze ontwikkeling sterk in de gaten. Onze eerste stappen naar digitalisering zijn al gemaakt door middel van ons Eurofins Online (EOL) portal en onze survey app. Bent u hier al mee bekend? Zo niet wij informeren u graag Sales-Food-NL@eurofins.com

Vorige Pagina