Herstructurering Eurofins Food Testing Rotterdam B.V. (Labco) – Eurofins Food, Feed & Water Testing Netherlands Herstructurering Eurofins Food Testing Rotterdam B.V. (Labco) – Eurofins Food, Feed & Water Testing Netherlands
Werken bij CCC FSS
Europedia

Herstructurering Eurofins Food Testing Rotterdam B.V. (Labco)Beste collega’s,

Hierbij wil ik jullie mededelen dat we een herstructurering hebben aangekondigd op ons lab in Barendrecht.

De afgelopen weken hebben we gebruikt om een grondige analyse te maken van onze lab activiteiten in Barendrecht. De financiële situatie van Barendrecht maakt het noodzakelijk om in te grijpen. We zullen om deze reden nog meer focus gaan aanbrengen in onze activiteiten. Concreet houdt dit in dat we  ons daarom volledig gaan richten op het aanbieden van een beperkt testportfolio voor de Rotterdamse haven. De Rotterdamse haven is de grootste haven van Europa en we hebben dan ook zeer ambitieuze groeistellingen gedefinieerd.

Om deze doelstellingen te realiseren is het noodzakelijk ons te gaan richten op activiteiten met een zeer korte TAT, een rush lab. Om dit te bewerkstelligen hebben we besloten een deel van onze chemie activiteiten uiterlijk 1 januari 2019 te consolideren in Heerenveen, waar deze activiteiten momenteel al grotendeels worden uitgevoerd. Door deze consolidatie gaan er helaas arbeidsplaatsen verloren op de locatie in Barendrecht.

Aangezien er op de analyses van Barendrecht diverse erkenningen (Gafta en Fosfa) van toepassing zijn, gekoppeld aan de legal entity, is ervoor gekozen om in Heerenveen een dependance te maken van Eurofins Food Testing Rotterdam B.V. De testcodes zullen derhalve niet wijzigen.

De beperking van de activiteiten hebben tevens tot gevolg dat we minder lab ruimte nodig hebben. Om deze reden hebben we besloten om terug te gaan naar 1 pand. Concreet betekent dit dat we het pand 17-19 gaan sluiten en alle daar aanwezige collega’s en activiteiten te verhuizen naar het pand 21-23.

Hoe pijnlijk deze ingreep ook is, het is een noodzakelijke stap op weg naar een gezond en gefocust lab. Ik ben ervan overtuigd dat we met de uitrol van de nieuwe visie en strategie, onze investeringen in Survey en Business Development activiteiten, het vervolledigen van ons testportfolio gecombineerd met de commerciële focus op de Rotterdamse haven een succesvolle toekomst tegemoet gaan.

Met vriendelijke groeten,

Frank Cobussen
Managing Director