Werken bij CCC FSS
Europedia

Voedingswaarde

Voedingswaarde verplicht

Met de wet Voedselinformatie is het verplicht om de voedingswaarde op het etiket te vermelden. Dit houdt in de energie en 6 voedingsstoffen (vet, verzadigd vet, koolhydraten, suikers, eiwitten en zout) op het etiket te vermelden. Dit moet altijd per 100 gram of 100 milliliter vermeld worden, zodat producten goed vergeleken kunnen worden.

Naast de 6 verplichte voedingsstoffen mogen ook de volgende voedingsstoffen vermeld worden: enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren, polyolen, zetmeel en vezels. Ook mineralen en vitamines mogen vermeld worden, als deze in significante hoeveelheden aanwezig zijn. Om verwarring te voorkomen mogen alleen vaste termen worden gebruikt. De term natrium wordt vervangen door zout.

De verplichte voedingswaardevermelding gaat in vanaf december 2016 en geldt alleen voor voorverpakte levensmiddelen. Maaltijden in een restaurant hebben geen verplichting. Ook alcoholische dranken en enkele specifieke producten zoals verse groenten en fruit, kruiden en zout vallen niet onder de nieuwe regels.

bron: “www.voedingscentrum.nl

Terug