Werken bij CCC FSS
Europedia
23 maart 2017

Voorkom een boete

U bent gewaarschuwd! Vanaf 15 maart gelden er strengere eisen met betrekking tot de (ver)koop, in voorraad hebben en de toepassing van imidaclopridhoudende middelen. (Admire, Kohinor 700 WG en WOPRO Imidacloprid 70 WG). Vanaf nu gaan inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hier streng op controleren. Kastelers die ongeoorloofd imidaclopridhoudende middelen in hun middelenkast hebben staan of hebben gebruikt, kunnen rekenen op een forse boete die kan oplopen tot € 1.500.

Kastelers mogen het alleen in hun bezit hebben als ze dat via een certificaat kunnen aantonen, afgegeven door een daartoe geaccrediteerde organisatie of ze moeten kunnen aantonen dat ze vanuit hun kassen geen afvalwater lozen. Of ze moeten beschikken over een certificaat die aantoont dat hun kas voorzien is van een waterzuiveringsinstallatie. Die installatie moet het water minstens voor 99,5 procent zuiveren en bovendien goed onderhouden zijn en goed gebruikt worden.

Mocht u vragen hebben hierover dan kunt u altijd contact opnemen met onze ASM-afdeling waar altijd één van de collega’s klaar staat om uw vragen te beantwoorden:

ASM-LZV-pesticiden@eurofins.com of bel: +31 114 383824.

Vorige Pagina