Werken bij CCC FSS
Europedia
27 juli 2017

NVWA: Traceerbaarheid bijproducten niet altijd op orde

Uit recent onderzoek van de NVWA bleek dat bij een aantal afnemers van producten met plantaardige bijproducten uit de levensmiddelenindustrie de traceerbaarheid van deze producten niet op orde was. De NVWA heeft aangekondigd dit onderzoek in 2017 voort te zetten bij industriële producenten van snoep, industriële banketbakkers en vleesverwerkende bedrijven.

Voedselveiligheidsrisico’s

Bijproducten uit de levensmiddelenindustrie zijn vaak grondstof voor diervoederbedrijven. Belangrijk is om inzichtelijk te krijgen hoe deze stromen lopen en wat de dier- en voedselveiligheidsrisico’s hiervan zijn, zodat incidenten voorkomen kunnen worden.

Borging van bijproducten

Wilt u weten wat u moet regelen voor de bijstromen in uw proces of wilt u weten aan welke eisen uw ingekochte bijproducten moeten voldoen? Eurofins Food Safety Solutions helpt u met het bepalen van de risico’s en het inzichtelijk te maken van deze (bij)stromen. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen wij bij certificering voor GMP+.

Neem hiervoor contact op met Eurofins Food Safety Solutions via foodsafetysolutions@eurofins.com of bel met Sonja Roessink 088-8310330

Link nieuwsbericht NVWA

Vorige Pagina