Werken bij CCC FSS
Europedia
Groenlo Helmond Boxtel Zaandam email email email email email Groenlo Boxtel Helmond Zaandam Helmond Groenlo Boxtel Zaandam Helmond Groenlo Boxtel Zaandam

Satellietlabs

Eurofins Food Testing Netherlands heeft een vijftal satellietlaboratoria in Nederland. De laboratoria zijn gevestigd in Zaandam, Boxtel, Groenlo en een tweetal laboratoria in Helmond. De analyses vallen onder Accreditatie (L239).

De satellietlaboratoria op de locatie Groenlo, Boxtel en Helmond testen op Trichinella. De trichine-analyse wordt uitgevoerd in het kader van de voedselveiligheid en in opdracht van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Doordat de laboratoria op deze locatie zijn gehuisvest kunnen de monsters direct worden geanalyseerd en is de transporttijd gering.

De satellietlaboratoria op de locaties Zaandam en Helmond testen op diverse soorten microbiologische parameters en verzorgen alle monsternames voor de analyses. Daarnaast verzorgen beide locaties ook kwaliteitszorgtaken waaronder trendanalyses, de monstername-planning, projecten en advies.