Werken bij CCC FSS
Europedia
4 augustus 2017

Update: Pesticide Fipronil in eieren! Eurofins analyseert.

Vele pluimveebedrijven in Nederland worden geblokkeerd door de Nederlandse autoriteit NVWA omdat de illegale stof fipronil is gevonden in eieren.

Fipronil is een pesticide en mag niet worden gebruikt in de pluimvee-industrie. Volgens de NVWA is er momenteel geen direct risico voor de volksgezondheid. “Als je per ongeluk een ei met Fipronil eet, zal je er niet ziek van worden.” We kunnen ons voorstellen dat u meer informatie wilt hebben over fipronil en hoe u deze stof door ons kan laten detecteren.

Eurofins kan u adviseren en het gehalte aan fipronil en metabolieten in uw eieren bepalen. Houd u er rekening mee dat de NVWA alleen resultaten accepteert die zijn verstrekt door geaccrediteerde (NEN-EN/ISO 17025) laboratoria met een specifiek accreditatie voor de relevante testen. Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen staat op de lijst van goed gekeurde labs van de NVWA voor de bepaling van fipronil in eieren.

Analyse informatie:
De kwantitatieve waarden van fipronil liggen in de lijn van tienden mg/kg. In ieder geval onder de max. ARfD waarden van 0.5 mg/kg. Fipronil en fipronil sulfone worden bepaald via GC-MSMS, LOQ 0.005 mg/kg. Door een uitbreiding op de flexibele scope worden Fipronil en Fipronil-sulfone onder accreditatie geanalyseerd.

Eurofins GC-MSMS

Heeft u vragen of bent u bezorgd? Neem contact met ons op via: sales-food-nl@eurofins.com.
Wij zullen u zo goed mogelijk van dienst zijn.

Vorige Pagina