Werken bij CCC FSS
EOL
Europedia

Koffie & Thee

Expertise in
Koffie & Thee

Koffie en thee zijn gedurende de dag de meest gedronken dranken. Ook komen er steeds meer soorten koffie en thee producten op de markt. Koffie met en zonder cafeïne, hele of gemalen bonen. Thee in allerlei smaakjes maar ook de kruidenthee, groene thee etc. Ten aanzien van de samenstelling zijn er eisen vastgesteld in het warenwetbesluit etikettering van levensmiddelen en warenwetbesluit gereserveerde aanduidingen. Tevens zijn er regels vastgesteld voor het gebruik van bepaalde ingrediënten zoals kleurstoffen. Het is dus van belang om de kwaliteit en de voedselveiligheid te borgen. Om de kwaliteit aan te tonen en de voedselveiligheid te borgen zijn er verschillende onderzoeken beschikbaar. Bij koffie zijn er bijvoorbeeld relatief weinig micro-organismen aanwezig in verband met het brandproces waardoor er een ander soort onderzoek volstaat dan voor de kwaliteitsborging van thee, welke uit gedroogde onderdelen bestaat en een verhoogd risico geeft met betrekking tot de voedsel- veiligheid.