Werken bij CCC FSS
Europedia
27 december 2017

Zoutnorm van 1,8% geldt voor alle broodsoorten

Op 1 oktober 2017 is het Warenwetbesluit meel en brood op een aantal punten gewijzigd. De grootste impact is de wijziging van de definitie van brood. Door deze wijziging zullen vrijwel alle broodsoorten aan de wettelijke zoutnorm van 1,8% zout op drogestof moeten voldoen. Bedrijven hebben tot 1 oktober 2018 de tijd om de nieuwe regels te implementeren.

Praktisch gezien betekent dit dat alle (dagelijks gegeten) broodsoorten moeten voldoen aan de wettelijke zoutnorm van 1,8% zout op drogestof. Dit is inclusief glutenvrij brood, roggebrood, stokbrood, kleinbrood en brood met andere rijsmiddelen dan bakkersgist of zuurdeeg (bijvoorbeeld bakpoeder).

Op de website van het Nederlands Bakkerij Centrum kunt u antwoorden vinden op een aantal gestelde vragen van bakkerijen over deze zoutnorm.

bron: NBC

Eurofins kan voor u de zoutanalyse uitvoeren. Wilt u advies of een analyse aanvragen dan kunt u een mail sturen aan onze Accountmanagers Petra Wolbert en Lindsey Schneckloth via mail: sales-food-NL@eurofins.com

Vorige Pagina