Als producent bent u verplicht om bepaalde informatie over de voedingswaarde op het etiket van uw product te plaatsen. Van de calorische waarde tot vet, suikers, eiwitten en zout. Ook zijn er voedingswaarden die u vrijwillig mag vermelden. Maar: producenten moeten wél zorgen voor de juiste waarden op het etiket. Enige foutmarge – meestal 15% – rekent de NVWA de producent niet aan. “Veel producenten berekenen het – verplichte – aantal koolhydraten op basis van de 100-min-methode, die niet altijd de juiste resultaten geeft. En sommigen interpreteren de eisen zo, dat er geen informatie hoeft te zijn over de vrijwillig te vermelden voedingswaarden.
Maar dan kan de berekende energiewaarde weleens onjuist zijn. Of ze doen een basisanalyse, die niet alle vezels of suikers meet. Of die geen rekening houdt met verstoringen van andere stoffen. Ook dan komt u op een onjuiste waarde uit”, vertelt Jeroen van Soest, Business Innovation Manager bij Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry (CCC) in Heerenveen. Zijn alle voedingswaarden op het etiket van uw product wel juist? Van Soest vertelt in dit whitepaper wat u kunt doen om daar zeker van te zijn.
Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.
Bel ons
NL: +31(0) 888 31 00 00Mail ons
sales-food-nl@ftbnl.eurofins.comContactgegevens België
Bel ons
BE: +32 (0)50 45 00 60