Eurofins heeft veel ervaring in de vissector; vanaf de visserij in het land van herkomst tot aan het eindproduct in de supermarkt. Hierdoor kunnen wij u, als samenwerkingspartner, een totaalpakket aan diensten aanbieden om de kwaliteit en voedselveiligheid van uw producten te borgen en optimaliseren. Daarnaast zijn wij ook in staat om analyses uit te voeren ter bepaling van het DNA van de vissoort. Onze Fraude afdeling helpt u het land van herkomst van de vis te bepalen.
Voor zeevruchten geldt strenge wetgeving en controles om de voedselveiligheid te kunnen garanderen. Voor vis zijn onder andere microbiologische eisen vastgelegd in de verordening EG 2073/2005 en chemische eisen in de verordening EG 1881/2006. Maar regelgeving rondom de etikettering wordt steeds verder aangescherpt.
Hoge kwaliteit en snelle doorlooptijden staan hoog in het vaandel bij Eurofins. Wij hanteren daarom een standaard doorlooptijd van 24 uur voor de bepaling van o.a. listeria en salmonella. In onze “Competence Centers” is alle kennis en deskundigheid aanwezig om de bijvoorbeeld voedingswaarde en vitamines te kunnen bepalen.
Deze analyses komen voor in Vis
- Authenticiteit
- Clostridium Botulinum
- Pesticiden
- Voedingswaarde
- Zware metalen
- Polyfosfaten
- Dioxine
- Antibiotica
- Organoleptisch onderzoek
- Nematoden
- Luchtonderzoek
- Gasmetingen in verpakking
- Houdbaarheidsonderzoeken
- Vissoort bepaling
- Histamine
- PCB's
Vragen of interesse?
Neem contact op!

Marijke Idzenga
Accountmanager
Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.
Bel ons
NL: +31(0) 888 31 00 00Mail ons
sales-food-nl@ftbnl.eurofins.comContactgegevens België
Bel ons
BE: +32 (0)50 45 00 60